Narudžbe: 032/638-818

Super User

Super User

Opći uvjeti poslovanja

Objavljeno u Razno

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

 

Internetskom stranicom www.mesnice-bodjirkovic.hr upravlja Obrt za proizvodnju, preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda „Bođirković“.

 

Osnovni podaci obrta:

 

Puni naziv: Obrt za proizvodnju, preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda „Bođirković“, vl. Živojin Bođirković

Adresa: Školska 14, 322 27, Hrvatska

Telefon: +385 32 638 818; +385 32 638 819  (ponedjeljak – petak 06:00 – 15:00)

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Matični broj: 91464358

OIB: 02485486102

Broj računa: HR3323600001102274408 (Zagrebačka banka d.d. Zagreb)

 

Obrt je obveznik PDV-a.

 

Opći uvjeti poslovanja i korištenja internet stranice www.mesnice-bodjirkovic.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača te ostalim propisanim zakonodavstvom Republike Hrvatske za prodaju preko interneta i takvim načinom poslovanja. Uvjeti su vezani za rad www.mesnice-bodjirkovic.hr,  te poslovni odnos između Obrta za proizvodnju, preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda „Bođirković“ (u nastavku Mesarski obrt „Bođirković“ ili prodavatelj) i registriranih korisnika (u nastavku: korisnici) i kupcima artikala ili usluga (u nastavku: kupci).

 

1. Općenito o www.mesnice-bodjirkovic.hr

 

www.mesnice-bodjirkovic.hr je internetska stranica putem koje se prodaju trajni i polutrajni suhomesnati proizvodi te svježe meso.

 

2. Ponuda i izvor

 

Ponuda artikala se na internetskoj stranici zbog prirode poslovanja može mijenjati na dnevnoj bazi. Cijene pojedinačnih artikala su redovne cijene i akcijske cijene, odnosno cijene s popustom.

 

Mesarski obrt „Bođirković“ odgovoran je za kvalitetu artikala i izvođenje usluge kao i za moguće pritužbe ili posljedice korištenja artikla ili usluge.

 

Fotografije, slike ili video materijali objavljeni u okviru ponude vlasništvo su Mesarskog obrta „Bođirković“ ili njezinih dobavljača, poslovnih partnera ili su isključivo simbolični i ne jamče detaljne značajke artikla ili usluge, te mogu samo prikazivati simbolične ili stvarne usluge, ponudu, poduzeće ili artikle.

 

Svi proizvodi su originalni jer dolaze iz vlastite proizvodnje.

 

3. Kupnja i račun

 

Mesarski obrt „Bođirković“ je poduzeće koje nudi i prodaje artikle ili usluge preko interneta.

Kupac iznos plaća Mesarskom obrtu „Bođirković“, a zajedno s artiklom ili uslugom prima i račun. U svakom paketu nalazi se i račun, a kupac ga može dodatno zaprimiti i na email adresu ako tako želi.

 

Proizvode naručene na web stranici www.mesnice-bodjirkovc.hr šaljemo isključivo na područje Republike Hrvatske.

 

Registracijom posjetitelj/kupac postaje korisnik i stječe pravo na kupnju i pristup svim podacima iz ugovora na daljinu.

 

Ugovor sklopljen na daljinu između ponuđača (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“ i kupca u web trgovini www.mesnice-bodjirkovic.hr potpisan je u trenutku kada ponuđač (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) potvrdi narudžbu i kupac primi e-mail o statusu svoje narudžbe.

 

Od tog trena su sve cijene i ostali uvjeti određeni i važe kako za ponuđača (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) tako i za kupca.

 

Kupac je osoba s podacima navedenim u narudžbi. Kasnije podatke o kupcu nije moguće mijenjati.

Ugovor o kupnji (prva elektronička poruka o dodjeli i statusu narudžbe/ugovora) pohranjuje se elektronički na serveru poduzeća Mesarski obrt „Bođirković“.

 

4. Načini plaćanja

 

Kupnja preko stranice www.mesnice-bodjirkovic.hr je sigurna, jednostavna i udobna. Kupac se mora pobrinuti da su njegovi podaci ispravni i istiniti, bez obzira na način plaćanja.

 

Omogućujemo sljedeće načine plaćanja:

 

Plaćanje kreditnim karticama (na Internet stranici  www.mesnice-bodjirkovic.hr)

 

Putem naprednog CorvusPay sustava karticama Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Visa Premium. Moguće je samo jednokratno plaćanje, ne omogućujemo obročno plaćanje.

 

Plaćanje pouzećem (preuzimanjem pošiljke preko dostavnih službi):

 

Primatelj plaća robu u gotovini prilikom isporuke. Dostavna služba preuzima novac i sigurno i brzo ga transferira na pošiljateljev račun – uobičajeno u roku tri radna dana po isporuci. Prilikom plaćanja gotovinom ne računa se trošak provizije.

 

5. Cijena ponude

 

Cijene svih ponuda artikala ili usluga unaprijed su određene i sadrže PDV. Dostava se plaća posebno i nije uračunata u maloprodajnu cijenu proizvoda prikazana na www.mesnice-bodjirkovic.hr. Cijene važe za sve kupce no samo i isključivo za vrijeme trajanja pojedinačne ponude i u slučaju plaćanja navedenih u ovim općim uvjetima i samo na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr.

 

Cijene vrijede do trenutka kad paket zaprimite. Zadržavamo pravo promjene valjanosti cijena.

Cijene se zaokružuju na dva decimalna mjesta (1 lipa).

 

Registracijom posjetitelj / kupac postaje korisnik i stječe pravo na kupnju i pristup svim podacima iz ugovora na daljinu.

 

Ugovor sklopljen na daljinu između ponuđača (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) i kupca u web trgovini www.mesnice-bodjirkovic.hr potpisan je u trenutku kada ponuđač (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) potvrdi narudžbu i kupac prima prvu elektroničku poruku o statusu svoje narudžbe.

 

Od tog trena su sve cijene i ostali uvjeti određeni i važe kako za ponuđača (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) tako i za kupca.

 

Kupac je osoba s podacima navedenim u narudžbi. Kasnije podatke o kupcu nije moguće mijenjati.

Ugovor o kupnji (prva elektronička poruka o dodjeli i statusu narudžbe/ugovora) pohranjuje se elektronički na serveru poduzeća Mesarski obrt „Bođirković“.

 

6. Postupak registracije i kupnje na www.mesnice-bodjirkovic.hr

 

Kako bi korisnik bio u mogućnosti kupovati na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr, može se registrirati. Korisnik navodi svoje podatke, adresu e-pošte, adresu za dostavu i ostale podatke. Korisničko ime dodjeljuje www.mesnice-bodjirkovic.hr, a predstavlja e-poštu korisnika. Lozinku korisnik odabire sam, a kasnije je može promijeniti sukladno željama. Lozinka se šalje e-poštom. Registracija na stranici korisniku omogućuje kupnju i provjeravanje statusa narudžbe.

 

1. Korisniku se kod prijave dodjeljuje korisničko ime, lozinku izabere sam (lozinka se može kasnije promijeniti). Na e-mail prima lozinku s kojom pristupa svom korisničkom profilu.

2. Korisnik odabire željenu ponudu i način plaćanja te izvršava kupnju.

3. Po isteku ponude (nakon određenog termina ili rasprodaje zalihe) ponuda se skida sa stranice ili se objavi informacija “nema na zalihi”.

4. Klikom na “Kupi” i ˝U košaricu˝ korisnik započne postupak kupnje, odabire način plaćanja i izvršava kupnju.

 

Korisnik ima u rubrici “Moj profil” pregled nad stanjem svojih narudžbi.

Korisniku se na adresu e-pošte šalje i informativno obavještenje o izvedenoj kupnji.

Kupnja je provedena kada korisnik izvede uplatu na pravilan način.

 

Nakon slanja narudžbe, kupac e-poštom prima obavijest da je njegova narudžba zaprimljena. Kupac ima pravo stornirati narudžbu isključivo putem e-pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 15:00 sati na dan kada je narudžba predana. Adresa e-pošte s koje se šalje zahtjev za storniranje narudžbe mora biti isti onome koji se koristi kod potvrđivanja kupnje. Ukoliko kupac narudžbu ne stornira, narudžba se obrađuje.

 

Ponuđač može za provjeru podataka ili garanciju pravilne dobave kontaktirati kupca na njegov kontaktni broj. Ugovor o kupnji određenih artikala između kupca i ponuđača je na taj način neopozivano sklopljen. Detalji o ugovoru sklopljenom na daljinu su uvijek dostupni na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr, kamo korisnik pristupa svojim korisničkim imenom i lozinkom, koje prima prilikom prve registracije. Cijene važe kako su prikazane u trenutku slanja narudžbe.

 

7. Sigurnost kupnje platnim karticama

 

Kupnja preko platne kartice je sigurna, budući da se Mesarski obrt „Bođirković“ brine za tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka te plaćanja. Pobrinuli smo se za sigurne autorizacije i transakcije preko platnih kartica, koje se vrše u realnom vremenu s trenutačnim provjeravanjem podataka kod banaka. Podaci o karticama ne pohranjuju se na serveru.

 

Izjava o sigurnosti online plaćanja

 

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već́ od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web preglednika do banke koja je izdala vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

 

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

 

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

 

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

 

8. Čuvanje osobnih podatka

 

Prilikom registracije ili kupnje, kupac dozvoljava Mesarskom obrtu „Bođirković“ prikupljanje, obrađivanje i čuvanje osobnih podataka u skladu sa Zakonom o čuvanju osobnih podataka.

Mesarski obrt „Bođirković“ se obavezuje da će pomno i u skladu sa zakonodavstvom čuvati sve podatke korisnika.

Podaci se skupljaju na osnovi osobnog pristanka pojedinca i na vrijeme od 5 godina, osim ako Zakon o čuvanju osobnih podataka ne nalaže drugačije.

 

Osobni se podaci skupljaju s namjerom nesmetanog izvođenja narudžbi odnosno ponuda, komunikaciju s kupcem, statističku analizu za poboljšanje rada internet stranica i usluga te, ukoliko se kupac odluči, za slanje obavijesti, novosti i ponuda preko mobilnih uređaja, e-pošte, pismenim putem na adresu stanovanja.

U okviru toga skupljaju se sljedeći podaci: IP adresa, ime, prezime, adresa stalnog ili privremenog boravka, datum rođenja, spol, telefonski broj, adresa e-pošte, vrijeme i datum registracije te arhiva komunikacije s internetskom trgovinom. Ukoliko se radi o poklon bonu prikuplja se još i ime i prezime daroprimatelja te njegova adresa.

 

Mesarski obrt „Bođirković“ poštuje privatnost korisnika internet stranice www.mesnice-bodjirkovic.hr te se obavezuje da će prikupljene podatke brižno čuvati te ih bez pristanka neće posredovati trećoj osobi, odnosno, neće ih koristiti za svrhe osim gore navedenih, osim u slučajevima kada bi te podatke zahtijevao nadležni državni organ, koji bi za to imao zakonsko osnovu i u slučaju sumnje zloupotrebe od strane korisnika internet stranice. Mesarski obrt „Bođirković“ može podatke posredovati samo obrađivaču podataka s kojim ima sklopljen ugovor.

Unos osobnih podatka i podatka za plaćanje izvodi se preko internet obrasca, zaštićenog istim ili sličnim šifriranim mehanizmima, koje koriste banke i druge pouzdane institucije.

 

Korisnik je i sam odgovoran za čuvanje osobnih podataka tako da se pobrine za sigurnost svojeg korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg kompjutera.

Zbirka osobnih podataka je registrirana na internet stranici informacijskog povjerenika.

 

9. Komunikacija s korisnicima

 

Komunikacija s korisnicima www.mesnice-bodjirkovic.hr odvija se preko internet stranice i preko elektroničkih poruka, dakle preko sredstava za komunikaciju na daljinu, u određenim slučajevima i putem telefona odnosno pošte. Komunikacija s korisnicima odvija se i preko društvenih mreža na kojima je registriran profil www.mesnice-bodjirkovic.hr.

Korisnik se s određenom ponudom upoznaje na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr ili preko oglasa u tiskanim, elektroničkim ili internet medijima.

Ponuda na internet stranici bit će sastavljena tako da će iz njezine poruke biti jasno i vidljivo da se radi o ponudi artikala ili usluga s određenim popustima, akcijama ili pogodnostima, te uvjetima pod kojim će biti moguće pridobiti određenu ponudu.

 

Korisnik će se moći prijaviti na e-novosti (newsletter) i od njih na jednostavan način odjaviti. Obavijesti uključuju informacije o aktualnim ili budućim ponudama, promociju www.mesnice-bodjirkovic.hr te druge promidžbene poruke www.mesnice-bodjirkovic.hr ili njezinih partnera. Smatra se da je za primanje obavijesti potreban osobni pristanak i primanje nije moguće ukoliko prilikom registracije korisnik to ne označi ili se na drugi način ne prijavi na primanje novosti.

 

10. Osnovne informacije za korisnike

 

Na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr nalaze se informacije o poduzeću koje upravlja internet stranicom. Te informacije su ime i sjedište poduzeća, kontakti te druge potrebne informacije, a posebno one koje zahtjeva zakonodavstvo.

 

Korisnici će na stranici pronaći i ostale informacije vezane za artikle ili uslugu, uvjete dostave, valjanost ponuda i ostale informacije.

 

Korisnici koji imaju bilo kakva pitanja vezana za ponudu, pitanja mogu postaviti preko internet stranice, e-pošte, telefonskim putem ili preko društvenih mreža. Način postavljanja biti će objašnjen na samoj internet stranici, društvenoj mreži ili drugačije. www.mesnice-bodjirkovic.hr ta pitanja može zajedno s odgovorima i objaviti. Ukoliko će se raditi o automatskoj objavi, www.mesnice-bodjirkovic.hr zadržava pravo brisanja teksta koji je uvredljiv, nemoralan ili kažnjiv.

Pitanja i ostali tekstovi izražavaju mišljenje njihovog autora i www.mesnice-bodjirkovic.hr ne preuzima odgovornost za njih.

Pitanja vezana za ponude ili druga pitanja mogu se slati preko e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas možete kontaktirati na telefonski broj +385 32 638 818 radnim danima od 6:00 do 15:00 sati.

 

11. Pritužbe i sporovi

 

Mesarski obrt „Bođirković“ će se truditi da svaku nejasnoću, komentar ili pritužbu riješi u što kraćem roku i pri tome će poštivati zakonodavstvo (Zakon o sigurnosti potrošača), te se maksimalno potruditi da se postigne dogovor.

Korisnicima su dostupni sljedeći kontakti:

– pismenim putem na adresi

– Mesarski obrt „Bođirković“, Školska 14, 32227 Borovo

– pismeno na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

– telefonski na broj +385 32 638 818, od ponedjeljka do petka od 8:00 do 15:00

 

Postupak obrađivanja je tajan. Ukoliko se ne postigne dogovor, sporove će rješavati nadležni sud.

 

Reklamacije vezane za kvalitetu ali i odvijanje same ponude kupac i Mesarski obrt „Bođirković“ rješavaju sami.

 

12. Odricanje odgovornosti

 

Internet stranica www.mesnice-bodjirkovic.hr posluje na način kataloške prodaje artikala i usluga. Usprkos trudu da ponuda bude što točnija i ažurnija, može se desiti da se podaci o artiklu, cijeni ili usluzi promijene tako brzo da ih ne uspijemo ispraviti i da se još uvijek nepromijenjeni nalaze na internetskoj stranici. U slučaju narudžbe takvog artikla ili usluga, Mesarski obrt „Bođirković“ kupce obavijesti i kupnju stornira, odnosnu kupcu omogući prekid narudžbe ili se dogovori za neke druge mogućnosti.

Zadržavamo pravo tipografskih pogreška i pogreška koje se proizlaze iz nenamjernog rada informacijsko-tehničkog sustava internet stranice.

Mesarski obrt „Bođirković“ ne odgovara za točnost podatka, unesenih od strane kupaca.

 

13. Prava kupaca

 

Smatra se da je kupnja izvedena preko Ugovora sklopljenog na daljinu. Jezik u koje se Ugovor sklapa je hrvatski.

 

Kupac / Potrošač može zahtijevati svoja prava na temelju pravila o odgovornosti za materijalne nedostatke ako obavijesti prodavatelja (Mesarski obrt „Bođirković“) o pogrešci u roku od pet dana od dana otkrivanja pogreške. U obavijesti o pogrešci, potrošač mora točno opisati pogrešku i dopustiti dobavljaču da pregleda proizvod. Prodavatelj nije odgovoran za stvarne nedostatke robe koji se pojavljuju nakon što su prošao rok za reklamaciju (pet dana) od trenutka kada je proizvod isporučen.

 

Kupac može zahtijevati (pismeno, putem elektronske pošte, telefonski ili osobno) ugovor sklopljen na daljinu, te mu se taj može poslati poštom na adresu stanovanja, u elektroničkom obliku preko e-pošte ili ga može osobno preuzeti na sjedištu poduzeća.

Kupac ima pravo da u roku dva (2) dana od narudžbe poduzeću javiti da prekida narudžbu bez navođenja razloga za svoju odluku. Ako je kupac artikl već platio, poduzeće mu mora vratiti uplaćen iznos u roku četrnaest (14) dana od primitka poruke o prekidu narudžbe. Vraćeni iznos ne uključuje trošak dostave.

Ukoliko je kupac artikl već primio, unutar pet dana (5) od primitka može poduzeću javiti da želi artikl vratiti. Mesarski obrt „Bođirković“ kupcu mora uplaćeni iznos vratiti u roku četrnaest (14) dana nakon primitka vraćenog/opozvanog artikla. Vraćeni iznos ne uključuje trošak dostave. Potrošač u vezi s otkazivanjem ugovora pokriva samo troškove povrata robe.

 

Broj računa na kojeg želite zaprimiti povrat novca, obavezno nam pošaljite na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

U roku od pet (5) dana od pisane obavijesti, kupac mora vratiti robu, Mesarski obrt „Bođirković“ mu mora vratiti uplaćeni iznos u roku od četrnaest (14) dana nakon primitka vraćene / otkazane robe. Potrošač mora vratiti proizvod prodavatelju neoštećen, nepromijenjen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je predmet uništen, neispravan, izgubljen ili se njegova količina smanjila, a da potrošač nije kriv. Potrošač proizvod ne smije slobodno koristiti sve do otkazivanja ugovora. Potrošač može izvršiti pregled i testiranje proizvoda isključivo u takvoj mjeri koja je strogo potrebna za utvrđivanje činjenica. Potrošač je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe ako je smanjenje posljedica ponašanja koje nije strogo potrebno za određivanje prirode, karakteristika i djelovanja proizvoda. Potrošač nema pravo odustati od ugovora, čiji je predmet proizvod koji je proizveden prema preciznim uputama potrošača, koji je prilagođen njegovim osobnim potrebama, koji zbog svoje prirode nije pogodan za povrat, koji je vrlo kvarljiv ili mu je istekao rok upotrebe.

Artikl ćemo vam zamijeniti i u slučaju ako vam je zbog naše greške poslan krivi artikl. Uplaćeni iznosi Vam vraćamo čim primimo vraćeni artikl.

Kupac u cijelosti plaća trošak dostave vraćanja artikla.

 

Ukoliko Mesarski obrt „Bođirković“ s razlogom sumnja da kupac namjerno obavlja kupnju i zatim opoziva narudžbu, s jedinim razlogom da bi zavarao ili činio nažao poduzeću Mesarski obrt „Bođirković“, kupac nema pravo na povrat novca.

 

14. Isporuka robe

 

Dostavu vršimo preko naših dostavnih partnera ili vlastitom dostavom, a trošak dostave je fiksan i ne ovisi o količini naručenih proizvoda.

 

Cijena dostave:

 

Minimalna narudžba treba biti iznad 300,00 kn.

 

Narudžba za čiju dostavu se koriste usluge naših dostavnih partnera varira i iznosi od 20-50 kuna po pošiljci, ovisno o kojoj se dostavnoj službi radi (i njihovim cjenicima).

 

Dostava koja se vrši vlastitim dostavnim vozilima u vlasništvu Mesarskog obrta Bođirković je BESPLATNA, ali pod uvjetom da se dostava vrši na adrese koje obuhvaćaju navedeno mjesto i njegovu okolicu:

 • Vinkovci i okolica
 • Vukovar i okolica
 • Osijek i okolica
 • Zagreb i okolica
 • Velika Gorica i okolica
 • Rijeka i okolica

 

U slučaju problema s dostavom, javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo provjerili što se dogodilo s Vašim paketom.

 

Rokovi i uvjeti isporuke

 

Usprkos tome što rokovi slanja prema uvjetima kupnje iznose 2-5 radnih dana (a zakonski 30 dana), vaša narudžba će biti isporučena u tom roku. Vikendom i praznicima ne isporučujemo.

 

Imajte na umu da se vrijeme isporuke može produljiti zbog izvanrednih okolnosti na koje nemamo utjecaja (kvar, nezgode, greške u adresi, uvjeti na cesti, blagdani, itd.).

Izuzetak je dostava na otoke koja se vrši prema rasporedima dostave naših partnera. Sve detalje oko rokova isporuke možete saznati na njihovim web stranicama.

 

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail ili SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave, kao i o eventualnom iznosu pouzeća. Prvi SMS i e-mail kupac dobiva u trenutku kada dostavna služba pripremi paket (ako je ostavio e-mail i broj mobitela prilikom narudžbe), a drugi na sam dan dostave. U drugom SMS-u i e-mailu kupac dobiva i kontakt broj dostavljača na terenu.

 

Dostava se uobičajeno vrši u vremenu od 08:00-16:00 sati.

 

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

 

Proizvode isporučujemo na adresu koju ste naveli prilikom registracije, odnosno prilikom kupnje artikala. Savjetujemo vam da unesete adresu na kojoj se nalazite u dopodnevnim satima. Također savjetujemo da napišete broj telefona ili mobitela na koji vas kurir može dobiti i s vama  dogovoriti način dostave. Broj telefona koristi se isključivo za svrhu kvalitetnije dostave.

 

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća nama.

 

Ukoliko kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, primatelj dobiva obavijest i može odabrati jednu od 5 mogućnosti za sljedeću dostavu (dostava na novu adresu, dostava u drugo vrijeme, osobno preuzimanje u depou dostavne službe, odbitak pošiljke te davanje suglasnosti da se paket ostavi na dogovorenom mjestu). Ove obavijesti se nalaze i online na linku za praćenje pošiljke.

 

U slučaju da za pojedino mjesto (unutar RH) nije moguća isporuka dostavnom službom, dostava će biti izvršena putem pošte, u dogovoru s kupcem. Kod otkupnih pošiljki (plaćanje pouzećem) pošta od primatelja dodatno naplaćuje naknadu za transfer gotovine, o čemu će kupac biti pismeno obaviješten.

 

U uslugu dostave ne ulazi dostava u točno određeno vrijeme.

 

Narudžbe za proizvode primamo isključivo preko web shopa www.mesnice-bodjirkovic.hr.

 

Proizvode možete preuzeti i osobno na adresi Školska 14, 32227 Borovo. Prije preuzimanja ćemo vas telefonski kontaktirati oko točnog termina kada možete preuzeti paket.

 

Naručene proizvode dostavljamo na području Republike Hrvatske.

 

 15. Povrat robe, prigovori, reklamacije

 

Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo da u roku 5 dana Mesarski obrt „Bođirković“ obavijestiti o povlačenju od ugovora, bez da navede razlog za svoju odluku. Ugovor je pravovremen, ako je pošiljka isporučena na vrijeme. Jedini trošak za potrošača u odnosu na otkaz ugovora su izravni troškovi povrata robe. Ako potrošač odustane od ugovora s našim poduzećem, Mesarski obrt „Bođirković“ će vratiti sve uplate u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana nakon primitku obavijesti o povlačenju.

 

Ako je kupac već  zaprimio robu i odustao od ugovora, paketić vrati ili izruči osobi ili poduzeću ovlaštenom za primanje robe odmah ili u roku od 5 dana od dana obavijesti o povlačenju. Smatra se da kupac vraća robu pravodobno ako je poslana prije isteka 5-dnevnog razdoblja za povrat.

 

Primljena roba mora biti vraćena netaknuta i u istoj količini, osim ako je roba uništena, oštećena, izgubljena ili količina proizvoda se smanjuje, bez krivnje potrošača.

 

Ponuđač može uskratiti povrat uplata dok roba nije vraćena ili dok kupac sam ne pruža dokaze da je roba  poslana natrag.

 

Kupac u cijelosti plaća trošak dostave vraćanja artikla.

 

Kupac NEMA prava povlačenja i povrat proizvoda u slučaju:

 

korištenog proizvoda, jer su ti proizvodi su po prirodi neprikladni za povrat

pokvarljiva roba

proizvodi koji su dizajnirani u skladu s preciznim uputama od korisnika;

proizvodi koji su se prilagodili korisnikovim osobnim potrebama;

drugi proizvodi, koji po svojoj prirodi ne ispunjavaju uvjete za povrat;

proizvodi koji su vrlo pokvarljivi ili koji su već istekli u roku;

proizvodi koji su oštećeni ili promijenjeni u količini.

 

Vraćenu robu treba poslati na našu adresu:

 

Mesarski obrt „Bođirković“

Školska 14

32227 Borovo

 

Povrat kupac može izvršiti osobno ili poslati na način koji mu najviše odgovara.

 

U slučaju raskida ugovora, kupac snosi sve troškove povrata robe.

 

Prigovor/reklamacija

 

Kupac može vratiti proizvod u roku od pet (5) dana od primljene isporuke, ako roba nema karakteristike koje je prodavatelj obećao, kad je prodavatelj poslao pogrešne proizvode, proizvode u pogrešnom iznosu ili boji, ili ako se proizvodi na neki drugi način odstupaju od narudžbe kupca. Kupac u ovom slučaju zahtijeva hitnu zamjenu istog besprijekornog proizvoda ili u propisanom roku i pod uvjetima pritužbe.

 

Obrazac za reklamaciju: kliknite ovdje. Ispunite obrazac i vratiti ga putem e-maila ili tiskanom verzijom. E-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Adresa: Mesarski obrt „Bođirković“, Školska 14, 32227 Borovo.

 

Nakon primitka reklamacije/prigovora, kontaktirat ćemo vas vezano za najučinkovitiji način rješavanja nastale situacije.

 

 

Zadnja promjena općih uvjeta: 25.05.2020.

Više...

Pravila privatnosti

Objavljeno u Razno

PRAVILA PRIVATNOSTI

 

Osiguravanje privatnosti

Ova izjava o privatnosti definira kako www.mesnice-bodjirkovic.hr koristi i štiti informacije koje dajete korištenjem naše web stranice. www. mesnice-bodjirkovic.hr se obvezuje čuvati vašu privatnost. Ako vas molimo za bilo kakve informacije na temelju kojih vas je moguće identificirati tijekom korištenja ove stranice, jamčimo vam da će one biti korištene isključivo u skladu s ovom izjavom o privatnosti. www. mesnice-bodjirkovic.hr se povremeno može izmijeniti nadgradnjom sadržaja. Molimo vas da povremeno provjeravate stranicu da biste se uvjerili da se slažete sa svim promjenama.

Upravljanje i obrada osobnih podataka

Pravilnik o privatnosti (zajedno s našim općim uvjetima poslovanja), navodi uvjete pod kojima Mesarski obrt „Bođirković“ koristi i štiti sve osobne podatke i druge srodne informacije, koje dajete prilikom korištenja internetske stranice www. mesnice-bodjirkovic.hr. Mesarski obrt „Bođirković“ mora štititi vašu privatnost, uključujući osobne podatke i obvezuje se da će se pridržavati ovih obveza. Korištenjem ove internet stranice, korisnik potvrđuje, da prihvaća i slaže se s cjelokupnim sadržajem ove politike zaštite podataka, ukoliko ne zahtijevaju dodatne oblike suglasnosti za pojedinačne slučajeve. Ova se pravila o privatnosti mogu izmijeniti ili ažurirati u bilo koje vrijeme bez prethodne obavijesti ili upozorenja. Koristeći ovu stranicu nakon izmjene ili dopune, korisnik potvrđuje, da se slaže s izmjenama i dopunama.

Osobni podaci se prikupljaju radi pravilnog zaprimanja narudžbi, ponuda, komunikacije s kupcima, statističke analize u svrhu poboljšanja performansi internet stranice i usluga, a ako date svoju suglasnost, šaljemo i informacije o našim promocijama u vezi novih proizvoda i posebnih ponuda, koje se šalju putem e-maila, SMS-a ili poštom sve dok ne pošaljete zahtjev za otkazivanje/odjavu.

Prikupljamo sljedeće podatke:

 • IP adresa
 • ime
 • prezime
 • datum rođenja
 • spol
 • adresa i adresa za dostavu
 • broj telefona
 • e-mail adresa
 • vrijeme i datum registracije
 • arhiva komunikacije s internet trgovinom
 • kolačići (popis kolačića)

U isto vrijeme izvodimo općenitu statističku obradu podataka o kupcima i njihovim narudžbama te potencijalnim kupcima (kontaktima), na podlozi koje izvodimo interne analize prodaje, ponovnih narudžbi i agregatnog ponašanja kupaca te pratimo i optimiziramo svoju poslovnu učinkovitost i optimiziramo svoje oglašavanje. Ova vrsta statističkog praćenja nam omogućava općenito optimizirati poslovanje i oglašavanje te na podlozi toga korisniku ponuditi cjenovno dostupnije proizvode, usluge i bolju sigurnost osobnih podataka.

Mesarski obrt „Bođirković“ poštuje privatnost korisnika internet stranice www. mesnice-bodjirkovic.hr, te se obvezuje, da će prikupljeni osobni podaci biti pažljivo čuvani i neće biti proslijeđeni trećim osobama bez suglasnosti korisnika ili da će biti korišteni isključivo za gore navedene svrhe, osim u slučajevima kada takve podatke zatraži nadležna nacionalna vlast, koja bi imala pravnu osnovu za to i u slučaju sumnje na zlostavljanje od strane korisnika internet stranice. Mesarski obrt „Bođirković“ podatke može proslijediti samo ugovornim obrađivačima podataka.

Dostavnoj službi moramo javiti ime i prezime korisnika, adresu dostave, broj telefona i e-mail adresu.

Čuvanje osobnih podataka

Prilikom registracije ili kupnje kupac daje dozvolu i suglasnost Mesarskom obrtu „Bođirković“, Školska 14, 32 227 Borovo, za prikupljanje, obrađivanje i čuvanje danih osobnih podataka. Sve osobne podatke koje Mesarski obrt „Bođirković“ obrađuje na osnovi zakona, isto tako čuva u okviru zakonsko određenog razdoblja. Mesarski obrt „Bođirković“ se obavezuje da će pomno i u skladu sa zakonodavstvom čuvati sve podatke korisnika. S namjerom da se spriječi neautoriziran dostup ili otkrivanje, prihvatili smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke procedure za sigurnu pohranu i čuvanje informacije koje skupljamo preko interneta.

Mesarski obrt „Bođirković“ će čuvati vaše osobne podatke toliko vremena koliko je potrebno da se ostvare namjene u koje su osobni podaci bili prikupljeni i obrađeni (npr. kako bi imali pristup i mogli koristiti vaš internetski račun i internetsku stranicu prodavatelja, kako bi prodavatelj mogao ispuniti vašu narudžbu, za provjeru vaših plaćanja i ispunjenje drugih vaših i/ili obaveza prodavatelja, kako bi mogli pristupati do posebnih informacija koje dostupne, kako bi vam prodavatelj mogao slati e-novosti i sl.).

Predani smo pružanju sigurnosti vaših podataka. Kako bismo spriječili neovlašteni pristup ili otkrivanje, usvojili smo odgovarajuće postupke upravljanja, fizičke i elektroničke postupke, kako bismo sigurno pohranili i zaštitili informacije koje prikupljamo na internet stranici.

Korisnik je i sam odgovoran za čuvanje osobnih podataka tako da se pobrine za sigurnost svojeg korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg kompjutera.

Zbirka osobnih podataka je registrirana na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr.

Uvijek imate pravo na besplatne informacije, gdje možete provjeriti točnost pohranjenih podataka. Ako želite, možete nas kontaktirati putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i pošaljite nam zahtjev putem e-maila ili poštom. Pri prenošenju podataka, izvršit će se eventualne ispravke ili brisanja ukoliko su u skladu sa zakonom.

Sigurnost

Obvezujemo se osiguravanju sigurnosti vaših informacija. S namjerom da se spriječi neautoriziran pristup ili otkrivanje, prihvatili smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke procedure za sigurnu pohranu i čuvanje informacije koje skupljamo preko interneta.

Kako koristimo kolačiće

Kolačić je mala datoteka koja treba vašu dozvolu da se zapiše na tvrdi disk vašeg kompjutera. Kada je jednom prihvatite, datoteka je dodana i kolačić pomaže analizirati internet promet ili vam javi kada posjetite specifičnu internet stranicu. Kolačići dozvoljavaju da se aplikacije odazovu s obzirom na vaše zahtjeve. Aplikacija može prekrojiti svoje operacije s obzirom na vaše potrebe i želje za prikupljanjem i čuvanjem informacija o vašim preferencijama.

Internet promet koristimo za identifikaciju koje su stranice bile korištene.

To nam pomaže analizirati podatke o našem internet prometu i poboljšati našu internet stranicu tako da je prilagođavamo vašim potrebama. Te podatke koristimo isključivo za analitičke potrebe te ih nakon toga odstranimo iz sistema.

Kolačići nam pomažu da vam osiguramo najbolju internet stranicu tako da nam omoguće praćenje za koje stranice smatrate da su zanimljive a koje ne. Kolačić nam ni u kom slučaju ne omogućuje pristup do vašeg kompjutera ili bilo koje druge informacije o vama, kao što su one koje ste dijelili s nama. Možete se odlučiti za ne prihvaćanje ili odbijanje kolačića. Većina internet pretraživača automatski prihvaća kolačiće a vi možete promijeniti podešavanja pretraživača i odbiti kolačiće ako to želite. To može uzrokovati gubitak svih prednosti pojedinačne stranice.

Poveznica do druge stranice

Naša internet stranica može sadržavati poveznice do drugih internetskih stranica. Ako bilo koju od njih iskoristite da se preusmjerite s naše stranice, morate znati da nemamo nikakve kontrole nad drugim stranicama. Zato nismo odgovorni za zaštitu privatnosti s obzirom na bilo kakve informacije koje ćete podijeliti za vrijeme posjećivanja druge stranice i zato ona nije dio ove izjave o osiguravanju privatnosti. Pozivamo vas za da pažljivo provjerite i pregledate njihovu izjavu o osiguravanju privatnosti.

Kontroliranje vaših osobnih informacija

Na sljedeći se način možete odlučiti za zabranu prikupljanja ili korištenja vaših osobnih podataka:

- kad god vas sistem moli za unos informacija u formular na internet stranici, pogledajte polje u kojem možete izabrati onemogućavanje prikupljanje informacija za prikupljanje bilokakvih informacija za marketinške potrebe.

- ako ste se prethodno složili s korištenjem vaših osobnih informacija za potrebe direktnog oglašavanja, to možete izmijeniti bilo kada na način da nam pošaljete pismo ili e-poštu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

- Vaše osobne podatke nećemo prodavati, distribuirati ili posuđivati trećim osobama bez vašeg pristanka ili ako nam tako nalaže zakon. Vaše osobne podatke možemo koristiti samo u promocijske svrhe trećih stranaka za koje smatramo da će vam biti zanimljive, ukoliko nam javite da bi vas to zanimalo.

- u svakom trenutku možete zahtijevati i detalje osobnih informacija, koje o vama čuvamo prema Aktu o zaštiti podatka iz 1998. Usluga se plaća. Ako želite kopiju informacija koje o vama čuvamo, molimo, pišite nam na Mesarski obrt „Bođirković“, Školska 14, 32227 Borovo.

- ako smatrate da su bilo koje informacije koje imamo prikupljene o vama nepravilne ili nepotpune, pišite nam ili pošaljite e-mail što je prije moguće. Bilo kakve nepravilne informacije ćemo pokušati ispraviti u najkraćem mogućem vremenu.

Popis kolačića koje prikupljamo

COOKIE name

COOKIE Description

_utma
_utmb
_utmc
_utmz

Ovi se kolačići koriste za prikupljanje informacija o različitim načinima korištenja stranice od strane korisnika, što koristimo za poboljšanje korisničkog iskustva. Kolačići pohranjuju informacije o broju posjetitelja koji posjećuju stranicu i od kuda su ti korisnici stigli te internet stranicama koje su posjetili.

Pročitajte Googlovu izjavu o osiguravanju privatnosti.

CART

Asocijacija s vašom internet košaricom.

CATEGORY_INFO

Pohranjuje informacije o kategoriji na stranici, što omogućuje brže prikazivanje stranice.

COMPARE

Artikli koji su na vašem popisu za usporedbu artikala.

CURRENCY

Vaša odabrana valuta.

CUSTOMER

Kriptirana verzija vašeg korisničkog ID koji se koristi u trgovini.

CUSTOMER_AUTH

Indikator koji osigurava informacije o vašoj trenutačnoj prijavi na stranici.

CUSTOMER_INFO

Kriptirana verzija korisničke grupe kojoj pripadate.

CUSTOMER_SEGMENT_IDS

Segment ID stranke.

EXTERNAL_NO_CACHE

Zastavica koja pokazuje da li je pred memoriranje isključeno ili ne.

FRONTEND

ID sesije na serveru.

GUEST-VIEW

Dozvoljava gostima uređivanje svog vrsnog reda.

LAST_CATEGORY

Zadnja kategorija koju ste posjetili.

LAST_PRODUCT

Zadnji artikl koji ste pregledali.

NEWMESSAGE

Pokazuje da li je bila primljena nova poruka.

NO_CACHE

Pokazuje da li je dozvoljeno korištenje pred memoriranja.

PERSISTENT_SHOPPING_CART

Link do informacije o vašoj košarici i povijesti posjećivanja, ukolko ste to zahtijevali od stranice.

POLL

ID anketa u kojima se nedavno glasovali.

POLLN

Informacije o anketama u kojima se nedavno glasovali.

RECENTLYCOMPARED

Artikli koje ste nedavno uspoređivali.

STF

Informacije o artiklima koje se poslali prijateljima e-poštom.

STORE

Pogled trgovine i jezik koji ste odabrali.

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

Podatak da korisnik dozvoljava korištenje kolačića.

VIEWED_PRODUCT_IDS

Artikli koje ste nedavno pregledavali.

WISHLIST

Enkriptiran popis artikala dodan na vaš popis želja.

WISHLIST_CNT

Broj artikala na vašem popisu želja.

 

Objava promjena

Svaka promjena naše politike o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na toj internetskoj stranici. Korištenjem internetske stranice, pojedinac potvrđuje da prihvaća i slaže se s cjelokupnim sadržajem ovih pravila o privatnosti.

Više...

Zaštita osobnih podataka

Objavljeno u Razno

ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

Prilikom registracije ili kupnje, kupac dozvoljava Mesarskom obrtu „Bođirković“ prikupljanje, obrađivanje i čuvanje dobivenih osobnih podataka u skladu sa Zakonom o čuvanju osobnih podataka.

Mesarski obrt „Bođirković“ se obavezuje da će pažljivo i u skladu sa zakonom čuvati sve podatke korisnika.

Podaci se skupljaju na osnovi osobnog pristanka pojedinca i na vrijeme od 5 godina, osim ako Zakon o čuvanju osobnih podataka ne nalaže drugačije.

Osobni se podaci skupljaju s namjerom nesmetanog izvođenja narudžbi odnosno ponuda, komunikaciju s kupcem, statističku analizu za poboljšanje rada internet stranica i usluga te, ukoliko se kupac odluči, za slanje obavijesti, novosti i ponuda preko mobilnih uređaja, e-pošte, pismenim putem na adresu stanovanja.

U okviru toga skupljaju se sljedeći podaci: IP adresa, ime i prezime, adresa stalnog ili privremenog boravka, datum rođenja, spol, telefonski broj, adresa e-pošte, vrijeme i datum registracije te arhiva komunikacije s internetskom trgovinom. Ukoliko se radi o poklon bonu prikuplja se još i ime i prezime daroprimatelja te njegova adresa.

Mesarski obrt „Bođirković“ poštuje privatnost korisnika internet stranice www.mesnice-bodjirkovic.hr te se obavezuje da će prikupljene podatke brižno čuvati te ih bez pristanka neće posredovati trećoj osobi. Podaci  se neće koristiti za svrhe osim gore navedenih, osim u slučajevima kada bi te podatke zahtijevao nadležni državni organ, koji bi za to imao zakonsko osnovu i u slučaju sumnje zloupotrebe od strane korisnika internet stranice. Mesarski obrt „Bođirković“ može podatke posredovati samo obrađivaču podataka s kojim ima sklopljen ugovor.

Unos osobnih podatka i podatka za plaćanje izvodi se preko internet obrasca.

Korisnik je i sam odgovoran za čuvanje osobnih podataka tako da se pobrine za sigurnost svojeg korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg kompjutera.

Zbirka osobnih podataka je registrirana na internet stranici informacijskog povjerenika.

SUGLASNOST ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA U SVRHE MARKETINGA

Slažem se, da Mesarski obrt „Bođirković“, Školska 14, 32 227 Borovo,  Hrvatska, OIB: 02485486102 (u nastavku prodavatelj ili Mesarski obrt „Bođirković“), u skladu s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR) i konvencijama Svijeta Europe (ETS br. 108, ETS  br.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)) obrađuje moje osobne podatke:

 • e-pošta
 • broj telefona
 • adresa

1. Gornje osobne podatke će Mesarski obrt „Bođirković“ obrađivati u svrhe marketinga i za slanje novosti o aktualnim akcijama. Ova politika privatnosti može se promijeniti ili nadopuniti u bilo koje vrijeme bez prethodnog upozorenja ili obavijesti. Upotrebom internetskih stranica prodavatelja nakon promjene ili nadopune, korisnik potvrđuje da se slaže s promjenama i nadopunama.

2. Osobne podatke će obrađivati samo Mesarski obrt „Bođirković“ ili osoba, s kojom ima prodavatelj sklopljen ugovor o obrađivanju osobnih podataka.

3. Ako imate bilo kakvo pitanje vezano uz našu politiku sigurnosti osobnih podataka ili obradom vaših osobnih podataka ili želite prekinuti suglasnost u bilo kojem trenutku, slobodno nas možete kontaktirati. Pišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas nazovite na +385 32 638 818. Na temelju vašeg zahtjeva ćemo vas obavijestiti – pismeno i u skladu s propisima.

4. Kako bi osigurali poštenu i preglednu obradu podataka, kao pojedinac na temelju propisa imate sljedeća prava:

Pravo na opoziv pristanka: ako ste kao pojedinac dali pristanak za obradu vaših osobnih podataka (zbog jednog ili više različitih razloga), imate pravo da taj pristanak opozovete, bez da bi to utjecalo na pravovaljanost obrade podataka, koja se na temelju pristanka izvodila do njenog opoziva;

Od privole je moguće odustati pismenom izjavom koja se šalje na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Odustanak od privole za obradu osobnih podataka za pojedinca nema nikakvih negativnih posljedica ili sankcija. Ipak je moguće da Mesarski obrt „Bođirković“ pojedincu, nakon odustanka od privole za obradu podataka, možda neće više moći nuditi određene ili više usluga, ako se radi o uslugama koje bez osobnih podataka nije moguće nuditi (npr. klub pogodnosti ili prilagođeno obavještavanje).

Pravo pristupa do osobnih podataka: kao pojedinac imate pravo od prodavatelja dobiti potvrdu da se o vama obrađuju osobni podaci, i kada je to tako, pristup do osobnih podataka i informacije (o namjeni obrade, o vrsti osobnih podataka, o korisnicima, o vremenu čuvanja tj, mjerama za odlučivanje vremenskog razdoblja, o postojanju prava na ispravak ili brisanja, prava na ograničenja i prigovor na obradu te prava do pritužbe nadzornom tijelu, o izvoru podataka, ako podaci nisu prikupljani od vas, o postojanju automatiziranog odlučivanja, zajedno s oblikovanjem profila, razloga za njega te značenju i posljedicama takve obrade za vas, te druge informacije u skladu s 15. člankom Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR));

Pravo na ispravak osobnih podataka: kao pojedinac imate pravo da prodavatelj bez nepotrebnog odgađanja ispravi netočne osobne podatke koje se odnose na vas. Kao pojedinac imate, uzimajući u obzir svrhe obrade, pravo na dopunu nepotpunih podataka, uključujući podnošenje dodatne izjave;

Pravo na brisanje osobnih podataka (»pravo na zaborav«): kao pojedinac imate pravo da prodavatelj bez nepotrebnog odgađanja izbriše osobne podatke koje se odnose na vas, a prodavatelj mora podatke bez nepotrebnog odgađanja izbrisati, kada postoji jedan od sljedećih razloga:

(a) podaci više nisu potrebni za svrhe za koje su prikupljeni tj. obrađeni,

(b) ako otkažete svoj pristanak i ne postoji druga pravna osnova za obradu,

(c) ako se ne slažete s obradom, a nema glavnih legitimnih razloga za obradu,

(d) podaci su nezakonito obrađeni,

(e) podatke treba izbrisati za ispunjavanje pravnih obaveza u skladu s pravom EU ili pravom države članice što se odnosi na prodavatelja,

(f) podaci su prikupljeni u vezi s ponudama usluga informacijskog udruženja.

Pravo na ”zaborav”, odnosno brisanje svih podataka imate, ako su ispunjeni uvjeti iz 17. članka Opće uredbe o zaštiti podataka.;

Pravo na ograničavanje obrade: kao pojedinac imate pravo da prodavatelj ograniči obradu, kada postoji jedan od primjera:

(a) ako osporite točnost podataka za razdoblje koje omogućuje pružatelju da potvrdi točnost podataka,

(b) obrada je protuzakonita, a vi se suprotstavljate brisanju podataka, umjesto toga tražite ograničenje njihove upotrebe,

(c) prodavatelju podaci ne trebaju više za obradu, no vi ih trebate za provedbu, izvođenje i obranu pravnih zahtjeva,

(d podnijeli ste prigovor u vezi s obradom dok se ne potvrdi da pravni razlozi prodavatelja prevladavaju nad vašim razlozima;

Pravo na prijenos podataka: kao pojedinac imate pravo primati osobne podatke koji se odnose na vas, koje ste posredovali prodavatelju, u strukturiranoj, za općenitu upotrebu i lako čitljivom obliku te imate pravo da te podatke posredujete drugom prodavatelju, bez da bi vas prodavatelj kojem su bili osobni podaci pruženi, pri tome ometao, i to kada:

(a) obrada se temelji na pristanku ili ugovoru i

(b) obrada se provodi automatiziranim sredstvima.

Kao pojedinac imate kod ostvarivanja navedenog prava do prijenosa, pravo da se osobni podaci neposredno prenesu od jednog prodavatelja drugom, kada je to tehnički izvedljivo;

Pravo na obradu prigovora: kao pojedinac imate na osnovi razloga povezanog s vašim posebnim položajem, pravo da se kada god suprotstavite obradi osobnih podataka, koji je neophodan za obavljanje poslova u javnom interesu ili u obavljanju službenih ovlasti, dodijeljenih prodavatelju (točka (e) članka 6. stavka 1. GDPR) ili je potrebna zbog zakonskih interesa, za kojima stoji ponuditelj ili treća osoba (točka (f) članka 6. stavka 1. GDPR-a), zajedno s oblikovanjem profila na podlozi navedenih obrada; prodavatelj prestaje obrađivati osobne podatke, osim ako ne dokaže potrebne legitimne osnove za obradu, koji prevladavaju nad vašim interesima, pravima i slobodi, ili za provođenje, izvođenje ili obranu pravnih zahtjeva.

Kada se osobni podaci obrađuju u marketinške svrhe, pojedinac ima pravo u bilo kojem trenutku, prigovoriti obradi podataka koji se odnose na njega u svrhu marketinga, zajedno s oblikovanjem profila, ukoliko je povezano s takvim neposrednim marketingom; kada se pojedinac protivi obradi u svrhu izravnog marketinga, podaci se ne obrađuju više u te svrhe.

Kada se podaci obrađuju u znanstvene ili povijesne svrhe istraživanja ili u statističke svrhe, pojedinac ima pravo da iz razloga, povezanih s njegovim posebnim položajem, suprotstavi obradi podataka koji se odnose na njega, osim ako je obrada potrebna za obavljanje zadatka koji se izvodi iz razloga javnog interesa;

Pravo podnošenja žalbe nadzornom tijelu:  kao pojedinac imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu, u državi u kojoj imate prebivalište, u kojoj radite ili u kojoj je navodno došlo do povrede, ako mislite da obrada osobnih podataka koji se odnose na vas krši pravila o zaštiti osobnih podataka.

Imate kao pojedinac pravo na učinkovit pravni lijek, pred nadležnim sudom protiv odluke nadzornog tijela koja proizvodi pravne učinke prema toj, u primjeru da nadzorno tijelo vašu pritužbu ne odobrava ili vas u tri mjeseca ne obavijesti o stanju slučaja ili o odluci o pritužbi. Sudovi države članice u kojima je nadzorno tijelo osnovano nadležni su za postupak protiv nadzornog tijela.

Pojedinac može od prodavatelja zahtijevati sve informacije koje se odnose na ostvarivanje prava u vezi s osobnim podacima, u pismenom obliku i to putem jednog od kontakata navedenih na internetskoj stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr.

Za potrebe pouzdane identifikacije u primjeru ostvarivanja prava u vezi s osobnim podacima, prodavatelj može od pojedinca zahtijevati dodatne podatke, u slučaju da pojedinca ne može pouzdano identificirati, njegov zahtjev može odbiti.

Prodavatelj mora na zahtjev pojedinca, koji ostvaruje prava u vezi s osobnim podacima, odgovoriti bez nepotrebnog odgađanja i to najkasnije u jednom mjesecu od primitka zahtjeva.

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano uz našu politiku sigurnosti osobnih podataka ili obradom vaših osobnih podataka, slobodno nas možete kontaktirati. Pišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas nazovite na +385 32 638 818. Na temelju vašeg zahtjeva ćemo vas obavijestiti – pismeno i u skladu s propisima.

SUGLASNOST ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA U SVRHE REGISTRACIJE

Slažem se, da Mesarski obrt „Bođirković“, Školska 14, 32 227 Borovo, Hrvatska, OIB: 02485486102 (u nastavku prodavatelj ili Mesarski obrt „Bođirković“) u skladu s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR) i konvencijama Svijeta Europe (ETS br. 108, ETS  br.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)) obrađuje moje osobne podatke:

 • ime i prezime
 • datum rođenja
 • spol
 • e-mail adresa
 • broj telefona
 • adresa

1. Gornje osobne podatke će Mesarski obrt „Bođirković“ obrađivati u svrhe registracije na stranici i obrađivanje narudžbi. Ova politika privatnosti može se promijeniti ili nadopuniti u bilo koje vrijeme bez prethodnog upozorenja ili obavijesti. Upotrebom internetskih stranica prodavatelja nakon promjene ili nadopune, korisnik potvrđuje da se slaže s promjenama i nadopunama.

2. Osobne podatke će obrađivati samo Mesarski obrt „Bođirković“ ili osoba, s kojom ima prodavatelj sklopljen ugovor o obrađivanju osobnih podataka.

3. Ako imate bilo kakvo pitanje vezano uz našu politiku sigurnosti osobnih podataka ili obradom vaših osobnih podataka ili želite prekinuti suglasnost u bilo kojem trenutku, slobodno nas možete kontaktirati. Pišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas nazovite na +385 32 638 818. Na temelju vašeg zahtjeva ćemo vas obavijestiti – pismeno i u skladu s propisima.

4. Kako bi osigurali poštenu i preglednu obradu podataka, kao pojedinac na temelju propisa imate sljedeća prava:

Pravo na opoziv pristanka: ako ste kao pojedinac dali pristanak za obradu vaših osobnih podataka (zbog jednog ili više različitih razloga), imate pravo da taj pristanak opozovete, bez da bi to utjecalo na pravovaljanost obrade podataka, koja se na temelju pristanka izvodila do njenog opoziva;

Od privole je moguće odustati pismenom izjavom koja se šalje na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Odustanak od privole za obradu osobnih podataka za pojedinca nema nikakvih negativnih posljedica ili sankcija. Ipak je moguće da Mesarski obrt „Bođirković“ pojedincu, nakon odustanka od privole za obradu podataka, možda neće više moći nuditi određene ili više usluga, ako se radi o uslugama koje bez osobnih podataka nije moguće nuditi (npr. klub prigodnosti ili prilagođeno obavještavanje).

Pravo pristupa do osobnih podataka: kao pojedinac imate pravo od prodavatelja dobiti potvrdu da se o vama obrađuju osobni podaci, i kada je to tako, pristup do osobnih podataka i informacije (o namjeni obrade, o vrsti osobnih podataka, o korisnicima, o vremenu čuvanja tj, mjerama za odlučivanje vremenskog razdoblja, o postojanju prava na ispravak ili brisanja, prava na ograničenja i prigovor na obradu te prava do pritužbe nadzornom tijelu, o izvoru podataka, ako podaci nisu prikupljani od vas, o postojanju automatiziranog odlučivanja, zajedno s oblikovanjem profila, razloga za njega te značenju i posljedicama takve obrade za vas, te druge informacije u skladu s 15. člankom Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR));

Pravo na ispravak osobnih podataka: kao pojedinac imate pravo da prodavatelj bez nepotrebnog odgađanja ispravi netočne osobne podatke koje se odnose na vas. Kao pojedinac imate, uzimajući u obzir svrhe obrade, pravo na dopunu nepotpunih podataka, uključujući podnošenje dodatne izjave.

Pravo na brisanje osobnih podataka (»pravo na zaborav«): kao pojedinac imate pravo da prodavatelj bez nepotrebnog odgađanja izbriše osobne podatke koje se odnose na vas, a prodavatelj mora podatke bez nepotrebnog odgađanja izbrisati, kada postoji jedan od sljedećih razloga:

(a) podaci više nisu potrebni za svrhe za koje su prikupljeni tj. obrađeni,

(b) ako otkažete svoj pristanak i ne postoji druga pravna osnova za obradu,

(c) ako se ne slažete s obradom, a nema glavnih legitimnih razloga za obradu,

(d) podaci su nezakonito obrađeni,

(e) podatke treba izbrisati za ispunjavanje pravnih obaveza u skladu s pravom EU ili pravom države članice što se odnosi na prodavatelja,

(f) podaci su prikupljeni u vezi s ponudama usluga informacijskog udruženja.

Pravo na ”zaborav”, odnosno brisanje svih podataka imate, ako su ispunjeni uvjeti iz 17. članka Opće uredbe o zaštiti podataka.;

Pravo na ograničavanje obrade: kao pojedinac imate pravo da prodavatelj ograniči obradu, kada postoji jedan od primjera:

(a) ako osporite točnost podataka za razdoblje koje omogućuje pružatelju da potvrdi točnost podataka,

(b) obrada je protuzakonita, a vi se suprotstavljate brisanju podataka, umjesto toga tražite ograničenje njihove upotrebe,

(c) prodavatelju podaci ne trebaju više za obradu, no vi ih trebate za provedbu, izvođenje i obranu pravnih zahtjeva,

(d podnijeli ste prigovor u vezi s obradom dok se ne potvrdi da pravni razlozi prodavatelja prevladavaju nad vašim razlozima;

Pravo na prijenos podataka: kao pojedinac imate pravo primati osobne podatke koji se odnose na vas, koje ste posredovali prodavatelju, u strukturiranoj, za općenitu upotrebu i lako čitljivom obliku te imate pravo da te podatke posredujete drugom prodavatelju, bez da bi vas prodavatelj kojem su bili osobni podaci pruženi, pri tome ometao, i to kada:

(a) obrada se temelji na pristanku ili ugovoru i

(b) obrada se provodi automatiziranim sredstvima.

Kao pojedinac imate kod ostvarivanja navedenog prava do prijenosa, pravo da se osobni podaci neposredno prenesu od jednog prodavatelja drugom, kada je to tehnički izvedivo;

Pravo na obradu prigovora: kao pojedinac imate na osnovi razloga povezanog s vašim posebnim položajem, pravo da se kada god suprotstavite obradi osobnih podataka, koji je neophodan za obavljanje poslova u javnom interesu ili u obavljanju službenih ovlasti, dodijeljenih prodavatelju (točka (e) članka 6. stavka 1. GDPR) ili je potrebna zbog zakonskih interesa, za kojima stoji ponuditelj ili treća osoba (točka (f) članka 6. stavka 1. GDPR-a), zajedno s oblikovanjem profila na podlozi navedenih obrada; prodavatelj prestaje obrađivati osobne podatke, osim ako ne dokaže potrebne legitimne osnove za obradu, koji prevladavaju nad vašim interesima, pravima i slobodi, ili za provođenje, izvođenje ili obranu pravnih zahtjeva.

Kada se osobni podaci obrađuju u marketinške svrhe, pojedinac ima pravo u bilo kojem trenutku, prigovoriti obradi podataka koji se odnose na njega u svrhu marketinga, zajedno s oblikovanjem profila, ukoliko je povezano s takvim neposrednim marketingom; kada se pojedinac protivi obradi u svrhu izravnog marketinga, podaci se ne obrađuju više u te svrhe.

Kada se podaci obrađuju u znanstvene ili povijesne svrhe istraživanja ili u statističke svrhe, pojedinac ima pravo da iz razloga, povezanih s njegovim posebnim položajem, suprotstavi obradi podataka koji se odnose na njega, osim ako je obrada potrebna za obavljanje zadatka koji se izvodi iz razloga javnog interesa;

Pravo podnošenja žalbe nadzornom tijelu:  kao pojedinac imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu, u državi u kojoj imate prebivalište, u kojoj radite ili u kojoj je navodno došlo do povrede, ako mislite da obrada osobnih podataka koji se odnose na vas krši pravila o zaštiti osobnih podataka.

Imate kao pojedinac pravo do učinkovitog pravnog lijeka, pred nadležnim nacionalnim sudom protiv odluke nadzornog tijela koja proizvodi pravne učinke prema toj, u primjeru da nadzorno tijelo vašu pritužbu ne odobrava ili vas u tri mjeseca ne obavijesti o stanju slučaja ili o odluci o pritužbi. Sudovi države članice u kojima je nadzorno tijelo osnovano nadležni su za postupak protiv nadzornog tijela.

Pojedinac može od prodavatelja zahtijevati sve informacije koje se odnose na ostvarivanje prava u vezi s osobnim podacima, u pismenom obliku i to putem jednog od kontakata navedenih na internetskoj stranici  www.mesnice-bodjirkovic.hr.

Za potrebe pouzdane identifikacije u primjeru ostvarivanja prava u vezi s osobnim podacima, prodavatelj može od pojedinca zahtijevati dodatne podatke, u slučaju da pojedinca ne može pouzdano identificirati, njegov zahtjev može odbiti.

Prodavatelj mora na zahtjev pojedinca, koji ostvaruje prava u vezi s osobnim podacima, odgovoriti bez nepotrebnog odgađanja i to najkasnije u jednom mjesecu od primitka zahtjeva.

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano uz našu politiku sigurnosti osobnih podataka ili obradom vaših osobnih podataka, slobodno nas možete kontaktirati. Pišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas nazovite na +385 32 638 818. Na temelju vašeg zahtjeva ćemo vas obavijestiti – pismeno i u skladu s propisima.

 

Više...

Reklamacije

Objavljeno u Razno

REKLAMACIJE I POVRATI

Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo da u roku 5 dana tvrtku obavijesti o povlačenju od ugovora, bez da navede razlog za svoju odluku. Ugovor je pravovremen, ako je pošiljka isporučena na vrijeme. Jedini trošak za potrošača u odnosu na otkaz ugovora su izravni troškovi povrata robe. Ako potrošač odustane od ugovora s našim poduzećem, Mesarski obrt „Bođirković“ će vratiti sve uplate u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana nakon primitku obavijesti o povlačenju.

Ako je kupac već  zaprimio robu i odustao od ugovora, paketić vrati ili izruči osobi ili tvrtki ovlaštenoj za primanje robe odmah ili u roku od 5 dana od dana obavijesti o povlačenju. Smatra se da kupac vraća robu pravodobno ako je poslana prije isteka 5-dnevnog razdoblja za povrat.

Primljena roba mora biti vraćena netaknuta i u istom iznosu, osim ako je roba uništena, oštećena, izgubljena ili količina proizvoda se smanjuje, bez krivnje potrošača.

Ponuđač može uskratiti povrat uplata dok roba nije vraćena ili dok kupac sam ne pruža dokaze da je roba  poslana natrag.

Kupac u cijelosti plaća trošak dostave vraćanja artikla.

Kupac NEMA prava povlačenja i povrat proizvoda u slučaju:

 - korištenog proizvoda, jer su ti proizvodi su po prirodi neprikladni za povrat

- pokvarljiva roba

- drugi proizvodi, koji po svojoj prirodi ne ispunjavaju uvjete za povrat;

- proizvodi koji su vrlo pokvarljivi ili koji su već istekli u roku;

- proizvodi koji su oštećeni ili promijenjeni u količini.

 

Vraćenu robu treba poslati na našu adresu:

Mesarski obrt „Bođirković“

Školska 14

32 227 Borovo

 

Povrat kupac može izvršiti osobno ili poslati na način koji mu najviše odgovara.

U slučaju raskida ugovora, kupac snosi sve troškove povrata robe.

 

 

Prigovor/reklamacija

Kupac može vratiti proizvod u roku od pet (5) dana od kupnje, ako roba nema karakteristike koje je prodavatelj obećao, kad je prodavatelj poslao pogrešne proizvode, proizvode u pogrešnom iznosu ili boji, ili ako se proizvodi na neki drugi način odstupaju od narudžbe kupca. Kupac u ovom slučaju zahtijeva hitnu zamjenu istog besprijekornog proizvoda ili u propisanom roku i pod uvjetima pritužbe.

Obrazac za reklamaciju: kliknite ovdje. Ispunite obrazac i vratiti ga putem e-maila ili tiskanom verzijom. E-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Adresa: Mesarski obrt „Bođirković“, Školska 14, 32 227 Borovo.

Nakon primitka reklamacije/prigovora, kontaktirat ćemo vas vezano za najučinkovitiji način rješavanja nastale situacije.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Novosti

Novo otvoreno mjesto u Osijeku (K.P.Svačića 7a).
Ponedjeljak: 7:00-12:00
Utorak - Subota: 07:00-17:00
Nedjelja i praznik: 07:00-12:00Mob: +385.98.195.9111
Tel: +385.32.638.818
Fax: +385.32.638.819

 

LokacijaKontaktirajte nas!

 

Kontakt obrazac

Informacije

Mesarski obrt “Bođirković” Borovo ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje i prerade mesa.Obrt predstavlja “kuću mesa” koja posluje od 1982 godine i jedini je proizvodni obrt ovog tipa na području općine Borovo

Adresa

Mesnice Bođirković
Školaska 14, Borovo, 32227
Borovo, Hrvatska

Mapa