Narudžbe: 032/638-818

EU SREDSTVA IZ STRUKTURNIH FONDOVA

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj (Agricultural Fund for Rural Development, EAFRD) ima za cilj jačanje europske politike ruralnog razvoja i pojednostavljivanje njezine provedbe.
 
Obrtu za proizvodnju, preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda "Bođirković" iz Borova dana 05. listopada 2015. godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je odluku o dodjeli sredstava temeljem koje je odobrena potpora u iznosu od 4.483.644,27 HRK. 
 
Prijavu projekta u ime Obrta uspješno je odradila tvrtka:
Sense savjetovanje d.o.o.,
Frane Petrića 4/IV, Zagreb, Hrvatska
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

OPIS PROJEKTA: „Rekonstrukcija gospodarske građevine proizvodne namjene- dogradnja i opremanje klaonice i pogona za preradu mesa i izgradnja stočnog depoa s pratećim sadržajima“ u sklopu Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Podmjera 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“, Operacija 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“

 

 „Rekonstrukcija gospodarske građevine proizvodne namjene- dogradnja i opremanje klaonice i pogona za preradu mesa i izgradnja stočnog depoa s pratećim sadržajima“ je projekt koji se provodi u sklopu Operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“, Podmjere 4.2. „Potpora u ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Predmet projekta je rekonstrukcija i dogradnja postojećeg obrtničkog objekta koji služi kao klaonica i objekt za preradu mesa te nabava tehnologije koja će doprinijeti poštivanju i ispunjavanju najstrožih kriterija i propisa Republike Hrvatske i Europske unije po pitanju higijene, kvalitete i ekonomičnosti proizvodnje.

 

Prijavom projekta na navedeni natječaj određeni su sljedeći ciljevi:

I. Povećanje kapaciteta klanja goveda za 100%

II. Povećanje kapaciteta klanja svinja za 50%

III. Povećanje prerade polutrajnih proizvoda za 30%

IV. Unapređenje tehnološkog procesa

V. Širenje proizvodnog pogona na dodatnih 1.638,6 m2

 

Provedbom projekta ostvarit će se sljedeći rezultati:

I. Ispunjavanje svih kriterija i propisa Republike Hrvatske i Europske unije koji se odnose na preradu mesa

II. Optimalno korištenje sirovina

III. Širenje asortimana proizvoda

IV. Poboljšanje tehnološkog procesa

V. Unapređenje veterinarsko-sanitarnog nivoa u objektu

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.284.396,63 HRK, od čega je 8.967.288,55 HRK ukupan iznos prihvatljivog ulaganja.

 

Dana 5. listopada 2015. godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je Odluku o dodjeli sredstava za Mesarski obrt Bođirković temeljem koje je odobrena potpora u iznosu od 4.483.644,27 HRK.

 

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85% udjela (3.811.097,63 HRK), a Republika Hrvatska s 15% udjela (672.546,64 HRK).