Narudžbe: 032/638-818

Savjeti

Smjesa za čevape - pljeskavice

Važno – Koliko god ulja da ste stavili, previše je.
Ćevapu je potrebno tek toliko ulja – masti da se ne zaljepi za tavu u suprotnom napit će se a okusu...
Pecite na jako, jako laganoj vatri. Što čevap ili pljeskavicu napraviš deblju ona će biti sočnija ali je potrebno puno više vremena da se ispeče.

Preporučujemo:
Gotovu smjesu za čevape ili pljeskavice stavite u posudu (pri tome nemojte nauljiti niti posudu niti ruke da se vaši čevapi ne bi raspali priliko izrade) nasjeckajet crvenog luka i ljute paprike. Sve to izmješajte. Također preporučujemo u posudu stavite smjesu za čevape, nasjeckajte dimljene slanine i sira (gauda i edamer i pomogučnosti Sirela). Kada sve izmješate, formirajte i ispecite na laganoj vatri a sve će dobiti jedan novi okus „sa šmekom dima“.


Roštilj kobasice

Pečenje:
Roštilj tava (na ulju, masti, maslinovom ulju...). Prilikom pečenja ili prije vašu roštilj kobasicu NIKADA nemojte narezivati, seckati, bušiti viljuškom prilikom okretanja iz jednostavnog razloga. Zato što če sav „sok“, sva slast iscuriti iz nje (zato što roštilj kobasica prilikom proizvodnje nije termički obrađena, ni kuhana ni pečena, ona je svježe i odimljena) a vi ćete dobiti neki sasvim drugi okus – voli laganu vatru i temperaturu.

U koliko se niste ovoga pridržavali, kobasica će dobiti tvrdu koru a unutrašnjost ostaje ne pečena a o okusu neču ni govoriti.

Kuhanje:
U ključaloj vodi kuha se 8 do 10min samo što okus neće biti toliko intezivan kao kod pečenja.